onsdag 22. februar 2012

Forfølgelsen av Falun Gong i Kina og forfølgelse i egne rekker.



Hva skjedde med Falun Gong (også kalt Falun Dafa) bevegelsen i Kina, og hvorfor ble de forfulgt?.
-Ett kortere sammendrag av diverse referanser fra Falun Gong, Amnesty Norge. 
Amatørblogger AN. Noraas


Jeg har snakket med mange ofre og utøvere, som har hatt stand på Alternativmessen flere år på rad hvor de delte ut brosjyrer og informasjon.  Falun Gong er en enkel og kraftfull kultiveringsmetode som har gitt indre fred og bedre helse til millioner av mennesker verden over. Jeg er selv en tilhenger av Falun Gong/Qigong.

Kultivering innebærer å foredle sitt hjerte og sinn ved å leve etter de universelle verdiene SannhetMedfølelseToleranse. Dette står forklart i bøkene: introduksjonsboken Falun Gong og hovedboken Zhuan Falun.

I tillegg gjør man øvelser og meditasjon for å rense kroppen og forsyne den med ny energi. I metoden inngår en serie på fem enkle, harmoniske og langsomme øvelser, inkludert en sittende meditasjon. Øvelsene kan læres flere steder i Norge og på et tusentalls steder verden over.  


Forbudt tro (kilde Amnesty)
Falun Gong er en åndelig bevegelse som har som mål å styrke utøvernes moral. Den er basert på meditasjon og fysiske bevegelser og bygger på en kombinasjon av buddhisme, taoisme og tradisjonelle kinesiske gymnastiske øvelser. Falun Gong ble forbudt i Kina i 1999 etter at organisasjonen brått og uventet klarte å samle titusen mennesker til en stille demonstrasjon på Den himmelske freds plass. De sittende demonstrantene markerte sin protest mot et nytt lovforslag som ytterligere innskrenket religionsfriheten i Kina. Etter forbudet har rundt femti tusen Falun Gong utøvere blitt arrestert og flere tusen har blitt sendt i arbeidsleire. Otto Malmgren ved Institutt for menneskerettigheter tror hovedtrusselen ligger i at bevegelsen på få år hadde vokst til å favne om 70 millioner mennesker.


Samfunnsfiender
I 1999 ble Falun Gong stemplet som fiender av staten, primært fordi det var flere Falun Gongutøvere (100 mill) enn medlemmer i KKP, Kommunistpartiet i Kina (610-kontoret). Av innsatte i konsentrasjonsleirene (Laogai) var, ifølge tall fra FN, nesten 70 % Falun Gong-utøvere. Mange tusen utøvere er beviselig torturert til døde. KKPs overgrep mot Falun Gong omfatter de mest avskyelige forbrytelser med over 100 metoder av grov tortur som voldtekt, elektriske køller, tvangsforing, injeksjoner med ukjent stoff mv.  Gjennom vitner er det kjent at Falun Gong-utøvere blir frastjålet organer for profitt i levende live, og ifølge FNs spesialrapportør for tortur er ”organer … fjernet fra uvillige Falun Gong-utøvere ved mange institusjoner for å gjøre organer tilgjengelige for transplantasjoner”. De ble sendt til psykiatriske sykehus og mishandlet, tvangsmedisinert og flere utøvere ble fengslet, sendt i arbeidsleire for sin tro, for sin livsfilosofi og fysiske øvelser. De skilte seg ut fra de etablerte religioner/systemet, står uten en organisasjon, ble beskyldt for å spre overtro og lure folk. Theguardian.  I tillegg til mishandling og drap, ble Falun Gong svertet og demonisert av en grov misvisende propaganda, for å få folk til å tro de var en hemmelig sekt med baktanker om å overta den politiske makten i landet.

«Myndighetene ønsker tankekontroll. Det at vi tenker annerledes og ikke-hierarkisk gjør at de frykter å miste kontrollen.»

Fremdeles fritt vilt? 
I dag har forfølgelsen av Falun Gong blitt redusert etter press fra menneskerettighetsorganisasjoner, men den har også gått under jorda. Dvs. fengsling og tvang blir ikke så synlig lenger for resten av verden. Til tross for massiv forfølgelse og grove brudd på menneskerettighetene, har dette vært ett ikke-tema i mange land. Propagandaministeren Li Changchun har vært velkommen til Norge og andre europeiske land men ble møtt med store protester fra demonstranter. Li Changchun har deltatt i forfølgelsen av Falun Gong og har som generalsekretær for kommunistpartiet i Guangdong-provinsen personlig gitt ordre om overgrep og tortur av utøvere. Deres advokat ble forsøkt myrdet, fratatt lisensen, måtte flykte og har siden ikke blitt funnet. 


"Det er tåpelig å erklære krig
mot menneskers tro...det er det samme som å erklære krig mot medmenneskelighet." 
Falun Gong i dag
Flere og flere kinesere gjennomskuer regimets propaganda, tar avstand
fra regimets brutalitet og et parti uten respekt for lov, rett og menneskeverd. Millioner får hjelp til å forlate KKP, og det er sentre for utmeldelser i en rekke land: www.quitccp.org
I løpet av få år, fra nov 2004 til sept 2009, har over 60 mill kinesere sagt
NEI til KKP og dets organisasjoner. Utmeldelsene fortsetter med opptil
40 tusen pr dag. Mange mener at Partiet er i ferd med å smuldre opp
innenfra slik som i Øst-Europa og Sovjet-unionen. Ved et senter for utmeldelser i Flushing, New York, blir personell trakassert, også fysisk, av kinesisk mob. Iflg lydbåndopptak fra en telefonsamtale bekrefter Kinas generalkonsul til en utreder at kinesisk diplomati står bak disse angrepene.


Advokat Gao Zhisheng – Kinas Martin Luther King
”Den stolteste dagen i mitt liv,” sa adv Gao, som tidligere var rost av myndighetene, da han forlot partiet som hadde fratatt ham
advokatlisensen, mishandlet ham og forsøkt å myrde ham etter at
han hadde gått offentlig ut mot mishandlingen av uskyldige Falun
Gong-utøvere. Han er senere blitt utsatt for umenneskelig tortur – det han ville redde andre fra – og hans kone og barn har flyktet til USA.


La oss være takknemlige for at vi lever i ett fritt land, hvor vi har både trosfrihet, ytringsfrihet og lever under en folkevalgt demokratisk regjering. Men den stadige hakkingen og moderne heksejakten på nytenkende spirituelle, åndelige mennesker i dette landet pågår kontinuerlig. Jeg synes Dag Øistein Endsjø professor i religionsvitenskap, hadde en fin kronikk i Aftenposten. Jeg tar med siste delen fordi filosofien bak Falun Gong er den samme hos de "nyåndelige" i Europa: "Som en åndelig aktør, uavhengig om den skal sees innenfor rammen av statskirkekristendommen (som de selv mener) eller noe ganske annet, kan Engleskolen i siste instans bare vurderes i sammenligning med andre religiøse bevegelser.
Da sitter vi igjen med en bevegelse som faktisk synes å kunne forbedre ens tilværelse, som ikke fordømmer andre, som ikke krever at andre skal leve som bevegelsen vil og som mener at det viktigste er at hver og en står fritt til å definere sitt verdensbilde. Hvis man så mener at disse aspektene er grunnleggende forkastelige, får man så kritisere Märthas engasjement på dette grunnlaget."
Stopp forfølgelse av livssyn!  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar