søndag 19. februar 2012

Engler og Martha Louise og fjæra som ble til ti høns

Av A.N. Noraas
Midt på natta fikk jeg noen tanker om engler og sånt, og om Martha Louise som sier hun ser dem som lysvesner. Jeg har problemer med å forstå hvorfor det skal oppstå ett ståk rundt omkring i media fordi hun viser at hun har ett annet livssyn enn mange andre. Selv er jeg sikkert såpass tolerant fordi jeg nemlig deler hennes syn på engler og healing.
Dette har opptatt mennesker så lenge jorda har eksistert. Troen på
synske, klarsynte, healere, naturånder, guder, engler er da ikke noe som er nytt.  Så hvorfor all denne oppmerksomheten rundt Martha Louise? Er det fordi hun representerer kongehuset? Noen annen grunn kan det ikke være, da det er en kjent sak at troen på det paranormale har opptatt mennesker overalt, og til alle tider.
Gikk ikke Jesus rundt og helbredet folk da, utførte mirakler og vekket opp de døde? Han gikk på vannet, gjorde vann til vin, og tryllet frem både brød og fisk, – en engel kom til Maria for å fortelle henne at hun var gravid med Gud, og kom til å føde hans sønn. Etter å ha blitt drept så våknet han selv opp, føk til himlen og satt ved guds høyre hånd. Sådan ble vi forløst fra våre synder, eller ansvar.
Går man til det gamle testamentet så har vi perle-eksempler på hva mennesker tror på, Eva og Adam, skapelsesberetningen osv.. Folk ble 900 år, og satan har en sentral rolle i kristendommen. Det har også helvete. Alle som blir frelst skal følge med gud til himmelriket, og de som ikke vil ta imot biblen skal ned i ett evig helvete for å pines.
Dette tror folk på, det er den etablerte kristne troen, og den skal være vår statsreligion som kongehuset selv står over.
Ikke det minste rart at Martha Louise tar avstand fra en slik religion og ber om å få ha sin egen tro i fred, for det var det jeg trodde, at vi hadde trosfrihet her i landet.
Engler er det nok av i biblen, andre religioner har troen på engler og reinkarnasjon,  så har vi buddhismen som mener at healing og synskhet er helt naturlig. De har til og med evner som overgår de fysiske lover. Om man velger å ikke tro på en åndelig verden, så er man enten ateist eller av kristne kalt "hedning".
Kristne kan ikke benekte at det finnes en åndelig tilværelse, men de er av den oppfatning at kun Jesus skal inneha den hellige rett til å snakke med engler og gi healing samt være klarsynt. Hvis man mener noe annet, er man styrt av djevlen sa presten.
Man kan heller ikke forvente at naturvitenskapen kan finne alle gode forklaringer som passer vårt eget livssyn, som vårt jordiske jeg mener å inneha av opplysninger. Vi er befengt av religionsopplæring fra barnsben av den kristne tro og lære. Det kan godtas, også av ateister. Engler daler ned i skjul. Det finnes englesang, og englekor, englebarn og englemusikk. Du er en engel, sier man til en person som er snill.  Englehår og englevinger, engleøyne og engleblomster, ordene blir brukt ofte uten noe rabalder. I reklamer ser vi engler sitte på en sky med vinger,  fordi osten det reklameres for har en himmelsk smak.
Men man kan ikke tolerere en person som mener og tror på en ikke nedskrevet, lovgyldig åndelig tilværelse. Det spriker for langt unna vår egen religion, og da kan man snakke om maktkamp, som først og fremst kommer fra de som ønsker å beholde de etablerte normer, uvhengig hva de enn måtte tro på fra før.
I likhet med Sinead O’Connor og Martha Louise tror jeg også på engler, men har aldri blitt beskyldt for å være gal el.lide av psykoser, dvs. ikke før inntil nylig da jeg hev meg ut i debatter med skepsis/Human Etisk forbund. 
Men hva den vanlige mannen/kvinnen i gata måtte mene å tro er selvsagt ikke interessant annet enn for skeptikerne som organiserer seg for å knuse sånne  "virkelighetsfjerne" folk, samt fanatiske kristne som bare kan fortelle at man har funnet plassen sin, som egentlig betyr strake veien til helvete. Disse innehar den
hele og fulle sannheten, og denne holdningen er så innbakt i folket at en mer dypsinding tolkning av tilværelsen på det åndelige planet viser det seg å være liten toleranse for. 
Hetsen mot Martha Louise viser bare hvor intolerante deler av det norske folket er selv. Å skille seg ut i mengden er fortærende, og irriterende. Men ser man på argumentasjonen så sitter ikke disse menneskene igjen med stort annet enn begreper som gal, schizofren, svindler, løgner, stormannsgal osv. Ingen kan bevise at engler ikke eksisterer, el. at healing ikke fungerer. Skeptikere krever bevis av oss som tror på det. For meg er det bevis nok at jeg m.flere opplever en annen virkelighet som tydeligvis forstyrrer verdensbildet til organisasjonen CSICOP, som skepsis og Human Etisk forbund er en del av. Mer om CSICOP kan leses her.

Videre henviser jeg til dr. Daniel Benor som har brukt ett helt liv på forskning rundt healing.
http://www.enlightenmentnetwork.com/video/2008/9/dr-daniel-benor-spiritual-healing

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar